تنها مدیران و صاحبان کسب وکارهای موفق در مورد اهمیت تیم سازی در کسب وکار میدانند. اگر شما به دنبال بهترین کتاب تیم سازی در حوزه کسب وکار هستید، احتمالا کسب وکار موفقی خواهید داشت.
تیم سازی و اهمیت آن در کسب وکار
به فعالیت هایی که برای ارتقاء عملکرد و بهبود کار تیمی انجام میدهید، تیم سازی میگویند. این فعالیت ها میتواند شامل گروه بندی کارکنان، برگزاری جلسات آموزشی یا فکری، ایجاد یا تغییر ساختار تیم و نوع وظایف و… باشد.
تیم سازی با اهداف مختلفی مانند انجام یک پروژه، حل یک مشکل، تولید یک ارزش، طراحی یک محصول و یا موارد دیگر انجام میشود. ولی تمام موارد بالا هم در نهایت یک هدف واحد را دنبال میکنند، افزایش بهرهوری و رشد کسب وکار.
تیم سازی در کسب وکار به دلیل تاثیر مثبت آن در رشد کسب وکار اهمیت پیدا میکند. به همان اندازه که تیم سازی درست باعث رشد و شکوفایی میشود. عدم توجه به آن میتواند باعث نابودی کسب وکار شما شود.
در ادامه این نوشته با بهترین کتاب تیم سازی در حوزه کسب وکار آشنا خواهید شد.
کتاب تیم سازی و ارتقا عملکرد تیمی با استفاده از خلق و خو و MBTI
یکی از بهترین کتاب های تیم سازی در کسب وکار، بدون شک کتاب تیم سازی و ارتقا عملکرد تیمی اثر سوزان ناش است. نویسنده در این کتاب به اهمیت شناخت خلق و خوی و تیپ شخصیت اعضا، برای ساخت یک تیم کارآمد پرداخته است.
در این کتاب شما با اصول MBTI و همچنین چگونگی استفاده از آن برای شناخت بیشتر شخصیت کارکنان و اعضای تیم، و همچنین بکارگیری این مهارت برای تیم سازی موفق در کسب وکار آشنا خواهید شد.
کتاب تیم سازی و ارتقا عملکرد تیمی، برای اولین بار در ایران توسط آقای کیارش عباسزاده، کارآفرین و فعال در حوزه توسعه کسب وکار و مشاوره کسب وکار ترجمه و در انتشارات ویان به چاپ رسیده است. در ادامه با مترجم کتاب بیشتر آشنا خواهید شد.
MBTI چیست؟
تست MBTI یا Myers-Briggs Type Indicator ابزاری برای سنجش نوع شخصیت افراد است. تست MBTI بر اساس نظریههای کارل یونگ و ایزابل بریگز مایرز توسعه یافته و معمولا به عنوان یک ابزار جهت درک بهتر خصوصیات شخصیتی و روانی مورد استفاده قرار میگیرد.
این تست افراد را بر اساس چهار بُعد اصلی شخصیتی یعنی (برونگرایی«Extraversion» یا درونگرایی«Introversion»)، (حسی«Sensing» یا شهودی«Intuition»)، (منطقی«Thinking» یا احساسی«Feeling») و (قضاوتگر«Judging» یا ادراکی«Perceiving») دستهبندی میکند. با ترکیب این چهار بُعد، چهار حرفی که نوع شخصیت شما را نشان میدهد، به دست میآید.
MBTI به عنوان یک ابزار برای تیمهای کاری، روابط شخصی و همچنین برای انتخاب حرفهای و توسعه شخصی استفاده میشود. این تست میتواند به افراد کمک کند تا بهتر خودشان و دیگران را بفهمند و درک بهتری از ارتباطات و رفتارهای خود داشته باشند.
درباره نویسنده کتاب
سوزان ماری ناش در سال 1954 در بریتانیا متولد شد. بیشتر فعالیتهای او در کشورهای انگلستان و آمریکا جریان دارد. فعالیت اصلی سوزان ناش، کمک به شرکتها و کسب وکارها برای استفاده از تیپهای شخصیتی در راستای بهبود ارتباطات، عملکرد تیمی و افزایش اثر بخشی رهبری است.
سوزان ناش سابقه همکاری با شرکتهای بزرگی مانند، Oracle ،Google ،PUMA ،Kipling و P and G را در کارنامه کاری خود دارد. او هم اکنون به عنوان یک کارشناس ارشد MBTI و رئیس انجمن بینالمللی تیپهای روانشناختی فعالیت میکند.
درباره کیارش عباس زاده
کارآفرین نمونه ملی، موسس زودفود (اسنپفود فعلی) و خانه کسب و کار، مدیر ارشد اجرایی، مشاور استارتاپهای AI و PropTech و معلم کسبوکار در دانشگاه
مقدمه مترجم
تیمسازی، علم تقسیم فعالیتها و نقشها بر اساس ویژگیهای شخصیتی، مهارتها و تواناییها، علایق رو ارزشهای افراد تیم است. شاید نقطه مقابل تیمسازی، فعالیتهایی باشد که برای تقسیم کار، لزوما خصوصیات فردی و تواناییهای شخص لحاظ نمیگردد.
برخــلاف بــاور عمــوم، اغلــب به کار گیــری بهترین افــراد و متخصص ترین آنهــا منجــر بــه حصــول بهترین نتایــج نمیشــود. اینکه چرا این مســاله محقق نمیشود و چه چیزهایی مانع حصول بهرهوری بالا و نتایج حداکثری میباشد، موضوعی اســت که در تیمسازی به آن پرداخته میشــود. این کتاب با کمک تیپولوژی شــخصیتی MBTI و مشــربهای چهارگانه به موضوع میپردازد و به شما اجازه میدهد تا از این زاویه به ترجیحات شخصیتی و تمایلات انسانها بنگرید و بتوانید برای تیمسازی و راهبری هر فرد، نه فقط بر اساس تخصص آنهــا بلکــه بــا توجه توام بــه تخصص و خصوصیــات درونی و شــخصیتی افراد تصمیــم گیــری کنیــد. چهار مشــرب بینشــی، تجربهگــرا، ایده آلیســت (آرمان گرا) و وظیفه گرا(ســنتی) احتمالا شــما را به یاد مشــربهای چهارگانه ابوعلی ســینا خواهــد انداخــت. در این کتاب با کمک این خلق و خوی (مشــرب)های چهارگانــه بــه ســازماندهی و هدایــت تیمهــا میپردازیــم. شــاید برایتان جالب باشد که بدانید استیو جابز مشرب بینشی (NT)، مادر ترزا مشرب وظیفهگرا (SJ)، بروس لی مشرب تجربهگرا (SP)، و مهاتما گاندی مشرب آرمانگرا (NF)داشتند.
قسمتی از کتاب تیم سازی و ارتقا عملکرد تیمی
در ادامه قسمتهایی از بهترین کتاب تیم سازی در کسب وکار را مطالعه میکنید.
خلق و خوی و کارکرد تیم
بخــش اول ایــن فصــل، مــا نظریههــای کلــی در مــورد خلق و خــوی را مورد بررســی قــرار دادهایــم. در حالی که هر خلق و خــوی مزایای منحصر به فردی را بــرای یــک تیــم بــه ارمغــان میآورد، در عیــن حال رفتارهای خاصی را نشــان میدهــد کــه ممکن اســت کارکرد تیم را مهــار کند. در زیر برخی اظهارات کلی در مــورد هــر یــک از نقاط قوت و چالشهــای احتمالی خلق و خوی در محیط تیم شــرح داده شــده اســت. شــما میتوانید از این اطلاعات در قســمت دوم کتاب برای تشــخیص پویایی تیم خود و پیادهســازی اســتراتژیها برای بهبود کارکــرد تیــم اســتفاده کنید. همان طور که بعدا یــاد خواهیم گرفت، زمانی که افراد مختلف در یک تیم شرکت میکنند، شما میتوانید در مورد نقاط قوت و چالشهای کلی تیم براســاس درک خلق و خوهای مختلف چیزهای زیادی را یــاد بگیریــد. همانطــور که خلق و خوی، انگیزهها و ارزشهای اصلی هر فرد را نشــان میدهد، همچنین از این قابلیت برخوردار اســت تا فرهنگ موجود در بطن یک تیم را نیز مشخص کند.